Hotell Packhuset

Hotell Packhuset tillhör hotellkedjan Choice Hotels Scandinavia, med varumärket ”Comfort Hotel” och inredningen är ritad av Rex arkitektbyrå. Byggnaden är ursprungligen ett hamnmagasin från slutet av 1700-talet. Den särskilda atmosfär som finns i byggnaden var viktig att bevara och därför har kraftfulla träbjälkar och grovyxade väggar sparats. Hotellet ligger direkt på kajen och de flesta av de 87 rummen har utsikt över Kalmarsund och Ölandsbron. Comfort Hotels ledord är värme, omtanke och hemtrevnad. Varje hotell i kedjan ska utformas på ett personligt sätt, baserat på respektive plats och byggnad. De 19 nya rummens material sammanför mahogny, blanka vitlackade skivor och rostfritt stål. Färgskalan går i vitt och varmgrått.
Hotell ombyggnad smart inredning
Fasad & detalj av rummens vägghängda förvaringsmoduler.

hotell ombyggnad intriörTrapphus & entré.

hotell_packhuset
Ett av dubbelrummen.

hotell renovering inredning intriörIstället för tavlor är rummen utrustade med vägghängda hyllor som skapar dekorativa mönster och plats för förvaring.

hotell renovering inredning intriörBadrummen står inne i hotellrummen och får direkt ljus utan insyn genom hotellrummets fönsterpartier vid taket som skapar ett vackert överljus.

hotell_packhuset-3Hyllsystemet med plats för dekorationer och småsaker.

hotell renovering special inredningDet lilla skrivbordet är ett specialbord som både går att sitta vid som en arbetsplats framför fönstret och kan ställas upp över sängen.