Hotell Sands

Det är inte alldeles enkelt att bygga ett nytt, stort hotell med god arkitektur som inte bara passar in utan även tillför egna kvalitéer när det ska uppföras på en tomt som ligger mitt i ett pittoreskt skärgårdssamhälle som Sandhamn. Beläget på ett tidigare hotells nedbrunna källargrund återfinns nu ändå ett putsat 4,5-plans villahotell. Ansvarig arkitekt för bygglov samt fasadutformning var Anders Berg, som bor i Sandhamn. Olle Rex kom in i projektet i samband med att man gick in i en andra fas då planlayouten omarbetades. Rex arkitektbyrå, som då hette Olle Rex arkitektbyrå, ansvarade för inredningsprojektering, upphandling samt genomförande av denna fas. Inredningen är inspirerad av amerikansk västkust blandat med en ljus, nordisk modernism. Till detta har arkitekten tillfört en liten touch av skärgård med anspelning på båtar. Hotellet skall kännas som en lyckad kombination av ett modernt hem korsat med ett gammalt skärgårdshotell. Det blev ett riktigt fint hotell som väl passar in i den anrika seglarbyns befintliga bebyggelse.

hotell_sands1
Hotellet ligger i direkt anslutning till hamnen.

Hotell_sands5
Lounge med högt i tak och vackra detaljer som de specialbeställda radiatorvreden ger en känsla av lyx och omsorg.

hotell_sands2
Loungen har både ljusa träslag och mjuka, stoppade möbler i mustiga färger som hjälper till att göra ljudnivån behaglig i lokalen.

Hotell_sands3
Matsalen där ljuset flödar in genom burspråket. Trappans ledstång i trä har fått vackra avslutningar av polerat stål.

Hotell_sands4
Gång in till hotellrum anspelar på en däckmiljö med trätrall på golvet och marina stålräcken. Loungen har fönster upp till nock för en luftig, rymlig känsla. Magnifik utsikt över Sandhamn.

Hotell_sands6
Lyxigt hotellrum med fristående badkar och tvättställskommod i samma rum med utsikt över de röda fiskestugorna direkt från badkaret.

Hotell_sands7
Terass med de återkommande, båtinspirerade räckena varifrån man har utblick över Sandhamns takåsar.

Hotell_sands2
Frukostterassen med morgonljus. En snygg SPA-avdelning med specialdesignade pooler beklädda med mosaik.

Hotell_sands9
Uteserveringen för även det tankarna till ett båtdäck. Under uteserveringen blev det möjligt att inreda en extra stor våning, det är där SPA-avdelningen återfinns.

Hotell_sands8Några ögonblicksbilder: loungen i eftermiddagsljus, den svängda huvudtrappan och balkongen till några av hotellrummen.