Malou efter 10 – inredning av TV4-studio i Stockholm

Rex arkitektbyrå har fått uppdrag att arrangera studion till TV4´s program ”Malou efter 10”. Inredningen är ett samarbete med bland andra Kasthall och möbelföretaget Carl Hansen & son. Med fingertoppskänsla gav Olle studion en helt ny inredning som går i en klassisk men samtidigt modern stil och ger en varm, avslappnad känsla. Inredningens tonvikt ligger på vackra, klassiska danska trämöbler, en mustig färgskala och några större, sobra fotografier i ram.

Olle kommenterar projektet såhär:

”Uppdraget med studion för TV4 gav oss möjlighet att visa den innersta kärnan i min  kärlek till något av det bästa i nordisk möbelkonst. Hantverk, tidlös formgivning och hög kvalitet i utförandet har alltid lockat mitt intresse och präglat allt jag utformat av hus och inredning. Under decennierna mellan 1910 – 1940 skapade de allra mest begåvade arkitekterna och snickarmästarna i Köpenhamn möbler med sådana kvaliteter. Ända sedan jag blev arkitekt har deras arbeten varit en mycket viktig inspiration – inte bara i inredningsuppdrag utan också i byggnadsutformning.”

Tisdagen den 25:e klockan 10.00 satt Olle själv i studion och intervjuades av Malou om sin passion för hållbar och klassisk design samt för arkitektur och inredning som hänger ihop och lyfter varandra.

Se intervjun här:start

tv4_1
Studion inreddes med mycket tyg, blommor och en kombination av nya och gamla möbler.

arkitekt stockholm inredning


Carl Hansen:
www.carlhansen.com