Marievik

Projekt Marievik omfattar en stor kontorsbyggnad som skulle ges en välbehövlig totalrenovering. byggnaden hade dessutom blivit för liten och möjlighet fanns att  bygga ut med fler kvadratmeter. Kontorshuset ligger i södra Stockholm, alldeles vid Mälarens strand. Resultatet blev en ny kropp helt i glas som binder samman de befintliga volymerna och ger hela fastigheten en helt ny känsla - och ett modernare intryck.

marievik_1
marievik_3Byggnaderna i sin helhet, vy från andra sidan viken.

marievik_31
Ny, smäcker glasentré och trevlig, grönskande gård med generösa ljusinsläpp till kontorsytorna under.

marievik_4

marievik_41 Vi ville ge lite av privatbostadens detaljer till kontorshuset, för att göra det mer välkomnande. Här är till exempel trappräckes detaljering: helt lindat i naturgarvat, svenskt skinn, som är varmt och skönt att hålla i istället för en traditionell ledstång av stål.

marievik_6
Den specialritade glasentrén som nästan försvinner i dagsljuset och kopplar invändiga entrén till kajen utanför.

marievik_8