Martins krog

Martin Olssons personalrestaurang hade under åren blivit publik utan att inredning, layout och koncept följt med. Rex arkitektbyrå tog tillsammans med en utomstående konsult fram ett komplett program för en ny lunchkantin med kiosk, à la Carte, bar och vinkällare.

Lokalen är tänkt att vara ett showroom för Martin Olssons mat och utrustning. Kantinen fick en ny egen tydlig entré, nya toaletter och diskhantering. Med på det stora hela små bygginsatser och endast ytskiktsändringar för den nya baren och Finediningavdelningen, förändrades logistiken för gästerna, nya funktionerna adderades och det blev en helt ny atmosfär. All inredning fräschades upp eller byttes ut.  I den fasta inredning adderades element av corian. Ljus- och akustikinstallationer och lösa möbler är helt nya och agerar tillsammans för att skapa en grafisk och sober känsla.

Martin_olsson_1Befintlig vägg och golv blir en del av en modernare inredning med nya stålglaspartier som är upplysta bakifrån, nytt undertak med grafisk dekor och nya matplatsmöbler.

Martin_olsson_2 Martin_olsson_3Matsalen delades upp i olika rum med hjälp av olika typer av sittgrupper så att besökare kan välja hur de vill sitta.

Martin_olsson_4Detalj av takdekorationen som skruvades upp i den befintliga, ganska konventionella undertakets regelverk.

Martin_olsson_10

Martin_olsson_7

Martin_olsson_8Matsalsgrupper i olika former som bildar små privatare rum i rummet. Alla stolar och soffor är klädda för att dämpa ljudnivån och vara extra bekväma.

Martin_olsson_6

Martin_olsson_9Stilig ny front till öppen spis klädd med svart marmor. Till höger barborden som fick ny belysning i form av specialritade armaturer pendlade från tak, vilka definierar barmatplatsernas rum.