Orange Sea View Estates – hotell på Cypern

Projektet Orange Sea View Estates är en skiss av ett nytt hotell-resort på Cypern. Alldeles vid medelhavet ligger en obebyggd tomt och väntar på att framtida semesterfirare ska ta del av de fantastiska solnedgångarna som uppstår här.

 Orange Sea View Estates är indelat i två grupper av byggnader arrangerade kring varsin pool. Poolen fungerar som hjärtat i varje grupp. Vart och ett av de två samlingarna av hus består av 70 stycken andelslägenheter fördelade på fem byggnader.

Mycket fokus lades på arrangemanget av lägenheternas terrasser som ser ut över både poolområde  och ut mot havet. Genom att variera vinklarna på balkonger och terrasser skapas med enkla medel en varierad och spännande fasad. Balkongerna är väl tilltagna och fungerar även som solavskärmning för de stora glasade fönsterpartierna.

Rex arkitekters inspiration till projektet var de apelsinodlingar som finns i området, därav namnet, kombinerat med en närvaro i detaljer som ger små intima kvalitéer i rum ute och inne.

arkitekt ritat hotellDen andulerande formen på poolområdet skapar mindre, mer privata rumsligheter  i det större sammanhängande poolområdet.

arkitekt Hotell
Barnpoolen startar som en strand med svag lutning. Den avdelas från en djupare vuxenpool genom en stig med stora stenplattor, som steg, rakt över poolen. 

arkitekt Hotell
Varje lägenhet har en stor privat terrass eller balkong som både har utsikt mot havet och poolområdet. I lägenheterna har Rex arkitekter valt rena strama exklusiva inredningar med referenser till den skandinaviska funkistradition. Vi tycker att det vore ett spännande möte att flytta detta formspråk till ett nybyggt , modernt hotell vid Medelhavet.

arkitekt HotellTerrasserna varierar mellan våningsplanen vilket skapar en mer varierad fasad och ger dessutom bättre ljusförhållanden inne i lägenheterna. Terrassernas räcken kläs med träribbor vilket gör att terrasserna ser olika ut beroende på vilken vinkel man ser den från.