Österhem

Rex arkitektbyrå kontaktades för att en kund behövde en arkitekt och tillka inredningsarkitekt till en våning på en av Stockholms mest eftertraktade adresser. Våningen skulle renoveras och byggas om för att passa en större familj med barn. Det gav Rex arkitekter en spännande utmaning och i nära samarbete med kunden gavs bostaden en ny arkitektur genom en genomgående harmonisk färgskala, vackra och gedigna material samt ett par inslag lite utöver det vanliga. Det lilla extra finner man bland annat i de nya öppna spisarnas form, i master sovrummets klädkammare med inredning helt i cederträ samt i lilla badrummet som är klätt i glas tryckt med ett mönster av träslaget valnöt. Detta för att skapa en illusion av ett stort, generöst badrum och inte den trånga korridor som badrummet i verkligheten inrymdes i. Rex arkitektbyrå jobbade här som både arkitekt och inredningsarkitekt och ingen detalj är för liten för att ritas igenom ordentligt. Ett stort och välkomnande kök fungerar som hjärtat i våningen, genom detta rum nås hela lägenheten.

inredningsarkitekt stockholm
Vardagsrum med ny öppen spis.

inredningsarkitekt stockholmVardagsrum inrett med blåa toner i en sammanhållen färgskala.

inredningsarkitekt stockholm Köket blev denna lägenhetens hjärta där hela familjen kan samlas kring köksön.

inredningsarkitekt stockholm
I köket valde arkitekten tillsammans med kunden genomgående valnöt och kalksten och ljusa luckor som alla kompletterar varandra.

inredningsarkitekt stockholmKök med matplats och ny öppen spis &amp. Köksbänkar och golv av gotländsk kalksten.

inredningsarkitekt stockholm
Matplats mitt i köket ger detta hem i Stockholm en naturlig mötesplats.

inredningsarkitekt stockholmFast inredning, ny raffinerad art deco-inspirerad front till öppen spis. Korridor med nya, rymliga garderober, lådor och sminkbänk..

inredningsarkitekt stockholm
Sovrummen ritades av arkitekten till effektiva rum med varma naturmaterial.

inredningsarkitekt stockholmSovrum i direkt anslutning ett av badrummen.

inredningsarkitekt stockholm
Badrummets dusch har väggar av mönstertryckt glas som ser ut som valnötspaneler, en unik detalj som lyfter hela lägenheten.

inredningsarkitekt stockholm
I dörröppningen ryms både platsbyggd förvaring och skjutdörr.

inredningsarkitekt stockholm
Vilsamt sovrum med utsikt över Stockholms inlopp.

inredningsarkitekt stockholm
Mysigt barnrum.