Villa Hem

Villa hem är ett samarbete med ett byggföretag som har höga ambitioner vad gäller både utformning och utförande. Tanken är att byggare tillsammans med arkitekten skapar en modern villa som ger de boende det mesta möjliga samtidigt som huset själv håller sig inom en stram och modern form.

Den stora skillnaden med ett ”arkitektritat hus” jämfört med ett som inte är det är mängden detaljer och beslutet som är lämnade åt slumpen. Är besluten planerade eller tagna på stående fot? I stort och smått.
Arkitekten har lagt stort fokus på de inre sambanden och proportionerna både i plan och fasad. Resultatet är en villa som upplevs som att placeringen av var sak är naturlig och det oreflekterat självklara. Genom att arkitekten tänkt igenom ytor och placering mycket noga får man plats med att öppna upp till dubbeltakhöjd i en stor del av vardagsrummet vilket ger hela huset en känsla av ljus och rymd. Utvändigt är fasaden jämnt uppdelat i en rytm och fasaden kläs i trä. Slutresultatet av projektet är det nya århundradets version av den klassiska idén om arkitektritad villa byggd av skickliga hantverkare.

villa arkitekt stockholm
Rendering som visar hur villan öppnar sig mot trädgården. Uteplatsen har, precis som vardagsrummet, en eldstad.

villa arkitekt stockholm
Entréplanet domineras av det stora öppna rummet med kök, matdel och vardagsrum där stora glaspartier öppnar upp mot trädgården. Här finns också ett stort sovrum eller gästrum/tv-rum.

villa arkitekt stockholm

Det övre planet rymmer främst flera sovrum men också ett övre vardagsrum som vetter ut mot  det nedre vardagsrummet som har dubbel rumshöjd.

villa arkitekt stockholm
Halva vardagsrummet i villan har dubbel rumshöjd för att ge hela huset en känsla av generös rymd. Beställaren kan där också välja att byta räcket mot en vägg och göra det övre vardagsrummet till ett extra sovrum ifall det behövs.

villa arkitekt stockholm
Entré- & övreplan.

villa arkitekt stockholm
Entré- & vardagsrumsfasad. 

villa arkitekt stockholm
Kök- & groventréfasad.