Villa Tegelhem

Mitt i ett idylliskt villaområde från förra sekelskiftet, någonstans i Stockholms utkanter låg en liten röd villa som blivit för liten för familjen som bodde där. Arkitekten föreslog därför en modern tillbyggnad i två våningar för att uppfylla familjens önskemål om en ny större entré och ett extra sovrumsom deras hus behövde. I Rex arkitektbyrås uppdrag ingick även att hjälpa till med en ny trädgårdslayout för att hantera den bergiga tomten. Projektet omfattar även ett nytt garage och en pool. Resultatet blev ett modernt hem med en välkomnande entréplats, stor terrass och det efterlängtade nya sovrummet. Tillbyggnaden skapar en intressant kontrast som förstärker det ursprungliga husets sparsmakade nationalromantik genom sin strama moderna form i Rheinzink.

Denna tillbyggnad är en av två privatvillor som tillsammans med några större
offentliga projekt nominerades till kommunens årliga stadsmiljöpris.

arkitekt hus villa stockholmTomten har fått ett helt nytt utseende med olika nivåer av platsgjuten betong för utomhusbruk.

arkitekt hus villa stockholmPoolområdet är försett med skärmväggar för att skapa avskildhet.

arkitekt hus villa stockholm
Husets nya terrass har direktkontakt med poolen. Terrass och poolområde är båda utfört i slipad betong.

arkitekt hus villa stockholm
Terrassen är kantad av moderna glasräcken vilket skapar en spännande kontrast till villans formspråk.

arkitekt hus villa stockholmFamiljens hus före och efter renovering och tillbyggnad.