Vinblad 8 RoK

Här renoverade vi en lägenhet med intressant planlösning i ett vackert sekelskifteshus beläget i Stockholms innerstad. Bostaden hade tidigare varit kontor så tyvärr var alla tidstypiska detaljer sönderrenoverade och bortplockade. En helt ny layout arbetades fram tillsammans med kunden för att passa en stor familj. Det fanns även en ambition att återskapa något av den vackra ursprungliga interiören som skalats bort under årens lopp. Referenser för detaljer som till exempel  stuckaturer, takrosetter och golvlister hämtades från andra våningar i fastigheten och anpassades för att integrera modern teknik, belysning, konst och textiler. Resultatet blev en vacker våning med många speciallösningar och detaljer. Arkitekturen på insidan gör återigen rättvisa till byggnadens magnifika utsida.

vinblad_71Vardagsrum med öppen spis i modern arkitekur.

vinblad_72

vinblad_7All stuckatur är ny enligt äldre förlaga och har försetts med inbyggda gardinupphängningar och belysningslister.

vinblad_1Entrén har ett vackert, specialdesignat golv av gamla 50-öringar som skapar ett spännande och varierat mönster samtidigt som det blir ett unikt dokument från vår tid.

vinblad_2

vinblad_23

vinblad_22
Det eleganta köket och matplatsen. Köksön har infälld bänkfläkt.

vinblad_4
Passagen med ny fiskbensparkett, specialkomponerad variant av Örsjö belysnings moderna armaturklassiker ”Kvist”. Till höger, på väg in till ett av sovrummen anas en praktisk, upplyst klädkammare. 

vinblad_5

vinblad_51Det speciella ovala rummet mitt i lägenheten inreddes till bibliotek  med platsbyggda bokhyllor och infällda arbetsplatser.

vinblad_6Nya beslag, specialritade för projektet och utförda i antingen koppar eller stål, beroende på placering.

vinblad_3Nischer för konst bryter av skåpinredningens rytm och ger plats för personliga minnen och vackra konstföremål.  

vinblad_12 Modernt sovrum i en klassisk, vilsam arkitektur. 

vinblad_11 Master badrum i svart marmor med måttbeställd tvättställskommod.

vinblad_10Mysigt sov- och gästrum. 

vinblad_9 Stiligt badrum med exklusiva blandare och blänkande mosaik.

vinblad_8Den klassiska stilen går igen även i lilla gästtoaletten med mosaik och glas.